Spirit Kebangkitan Ummat

Selanjutnya akan datang kembali Khilafah berdasarkan metode kenabian. Kemudian belia SAW diam.” (HR. Ahmad dan Ath-Thabarani) “Siapa saja yang melepaskan ketaatan, maka ia akan bertemu Allah pada hari kiamat tanpa memiliki hujjah. Dan siapa saja yang meninggal sedang di pundaknya tidak ada baiat, maka ia mati seperti mati jahiliyah (dalam keadaan berdosa).” (HR. Muslim). “Sesungguhnya Allah telah mengumpulkan (memperlihatkan) bumi kepadaku. Sehingga, aku melihat bumi mulai dari ujung Timur hingga ujung Barat. Dan umatku, kekuasaannya akan meliputi bumi yang telah dikumpulkan (diperlihatkan) kepadaku….” (HR. Muslim, Ahmad, Abu Dawud, dan Tirmidzi) Abdullah Berkata, ”Pada saat kami sedang menulis di sisi Rasulullah SAW, tiba-tiba Rasulullah SAW ditanya, manakah di antara dua kota yang akan ditaklukkan pertama, Konstantinopel atau Roma(Italia). Rasulullah SAW bersabda: ”Kota Heraklius yang akan ditaklukkan pertama—yakni Konstantinopel.” (HR. Ahmad)

Senin, 02 Juli 2012

Konferensi Khilafah Sukses Di Muka Bumi Alloh

Konferensi Khilafah Sukses Di Muka Bumi Alloh
 Muktamar Al-Khilafah di Palestin, Usaha Menegakkan Sebuah Negara Islam Global

Hebron, 20 Jun 2012 - Puluhan ribu umat Islam di Palestin hadir untuk memenuhi undangan Hizbut Tahrir di Persidangan Khilafah di Al-Khalil (Hebron), Palestin, pada hari Ahad, bertarikh 17 Jun 2012 bersamaam 27 Rejab 1433 H., bertepatan dengan peringatan Isra' dan Mikraj Nabi Muhammad SAW.

Persidangan Kebangkitan Khilafah ini merupakan siri kegiatan dakwah bertepatan dengan tarikh ke 91 tahun keruntuhan Khilafah, institusi pelaksana syariah, penyatu umat yang dihancurkan oleh agen Barat Mustafa Kamal, pada 28 Rejab 1342 H.

Untuk pertama kalinya dalam tempoh lima tahun Persidangan Kebangkitan Khilafah dapat diadakan kembali di Palestin. Setelah bertahun-tahun penangkapan anggota-anggota Hizbut Tahrir, tindakan kekerasan ke atas mereka, pemenjaraan, dan usaha menghalang untuk mengadakan acara, jumlahnya terlalu besar bagi Fatah untuk melakukan hal apa pun. Puluhan ribu kaum Muslim hadir dalam Persidangan Kebangkitan Khilafah di Al-Khalil (Hebron).

Kaum Muslim, baik laki-laki, perempuan, orang tua, pemuda, hingga anak-anak memadati Muktamar Al-Khilafah di Lapangan Sekolah Ibn Rusyd di Al-Khalil, yang mengangkat tema, "Wahai Kaum Muslim Revolusi Al-Khilafah Adalah Kewajipan dari Tuhan Kamu, Arah Persatuan Kalian, Pembebas Negeri Kalian, dan Negara Sivil Adalah Projek Musuh Kamu, dan Mematikan Syariat Tuhan Kamu ".

Beribu-ribu orang memadati di bahagian khusus laki-laki, dan ribuan yang lain di bahagian khusus kawasan perempuan. Sehingga para peserta memadati juga tepi-tepi jalanan dan sekitar sekolah untuk menghadiri persidangan dari semua usia, baik laki-laki mahupun perempuan.

Mereka meninggikan Panji Ar Rayah, Panji Rasulullah SAW di seluruh tempat Persidangan. Para peserta pun meneriakan takbir, tahlil, serta seruan Khilafah dan seruan untuk memberikan nusryroh (pertolongan) bagi revolusi Syam dan semua revolusi.

Persidangan Khilafah ini diliput oleh pelbagai media, termasuk Agensi Berita Ma'an, Palestin yang ikut menerbitkan sejumlah foto-foto pelaksanaan persidangan tersebut. Selain persidangan di Hebron, untuk memperingati 91 tahun keruntuhan Khilafah ini, Hizbut Tahrir Palestin juga menggelar aksi masirah (long march) di bandar Jalur Gaza, hari ini, Isnin, 18/06/2012 bertepatan dengan 28 Rejab 1433H.
Demikianlah, rakyat Palestin salah satu kawasan di bumi Syam, telah mengibarkan panji-panji Rasulullah SAW, yang akan menjadi panji Khilafah masa depan. Bahkan hampir setiap saat, di masjid-masjid para pemuda Hizbut Tahrir meningkatkan kajian dan seruan mereka tentang Khilafah. Ini semakin menegaskan, kaum Muslim Palestin tidak ingin negara nasionalisme, melainkan Khilafah saja.
Di waktu yang sama, sejak bulan Rejab ini, Hizbut Tahrir di berbagai penjuru negeri, menggelar Persidangan Khilafah untuk membangkitkan kembali kaum Muslim di bawah naungan Khilafah. Persidangan sama telah mulai digelar di Indonesia, Malaysia, beberapa negeri Arab seperti di Yaman, juga di Afrika, termasuk juga Eropah, Australia dan Amerika.

Ini semua menunjukkan, bahawa kaum Muslim akan kembali bangkit dan bersatu di bawah panji Rasulullah SAW, di bawah naungan Khilafah, institusi pelaksana syariah, dan penyatu umat. Insya Allah, fajarnya kini tengah memancar. Maka, sudah selayaknya, kaum Muslim di berbagai dunia untuk menyambutnya, sebelum Khilafah itu tegak terlebih dahulu. Allahu Akbar! [syabab.com/arrayah.info]

Lihat berita bergambar penuh di https://www.facebook.com/media/set/?set=a.311073812316165.69399.100002406451416&type=3

Muktamar Khilafah di Tunisia, Usaha Menegakkan Sebuah Negara Islam Global


khilafah
ARRAYAH.INFO, Tunisia, 25 Jun 2012 - Liputan Muktamar Khalifah di Tunisia yang dianjurkan oleh Hizbut Tahrir Tunisia pada hari Ahad, bertarikh 24 Jun 2012 yang lepas.

Pemisahan agama dari kehidupan adalah satu jenayah terhadap umat Islam yang dinyatakan Ridha Belhaj, Jurubicara Rasmi Hizbut Tahrir.
Ridha Belha menyeru untuk mengguna pakai syariah dan mengembalikan semula Khilafah sebuah Negara Islam Global.Dengan kehadiran tidak kurang daripada 500 umat dan wakil parti politik, Abdel fattah Mourou (peguam dan pengasas bersama daripada parti En nahdha), Mokhtar Jebali (Presiden Barisan Persatuan Islam Tunisia), Mohamed Khouja (Pengerusi Parti Barisan Salafi Pembaharuan), Hassen Selmi (Imam Masjid di Tunis El Manar) dan banyak lagi Imam Salafi.
Beberapa kali, Ridha mengkritik Samir Belhaj Dilou, Menteri Hak Asasi Manusia dan Keadilan Peralihan, tidak membentangkan (dan tidak untuk mempertahankan) prinsip-prinsip Islam kepada Majlis Hak Asasi Manusia di PBB, Geneva pada akhir bulan Mei lalu.
Jurubicara Rasmi Hizbut Tahrir, Ridha juga mengambil peluang untuk menuding jari pada Majlis Perlembagaan Negara yang bertanggungjawab untuk membuat permohonan bukan syariah di Tunisia, manakala yang menunjukkan bahawa agama yang berasingan daripada kehidupan harian adalah satu jenayah.
Ridha Belhaj telah juga menekankan hala tuju Hizbut Tahrir adalah penubuhan sebuah Negara Islam Global. Beliau menambah bahawa dekad akan datang, memang lebih tegas. [abuidris/arrayah.info]

Sumber :
http://www.ht-tunisie.info/info/index.php ,
http://www.kapitalis.com/politik/72-partis/10534-tunisie-le-chef-salafiste-ridha-belhaj-seleve-contre-lla-separation-de-la-religion-de-la-vier.html

Muktamar Khilafah di Sudan, Afrika - Usaha Menegakkan Sebuah Negara Islam Global


muktamar
ARRAYAH.INFO, Sudan, 27 Jun 2012 - Pada hari Sabtu, bertarikh 16 Jun 2012 di Sudan, Afrika. Hizbut Tahrir sebuah Parti Politik Islam Global bersama umat Islam di sana telah berjaya melaksanakan Muktamar Khilafah sebagai satu usaha untuk menyedarkan umat tentang kewajipan menegakkan Khilafah.

Umat ​​Islam di Afrika mempunyai harapan besar, terutama mereka yang berada di Sudan setelah Muktamar Khilafah, satu usaha untuk menegakkan sebuah Negara Islam Global telah berjaya dilaksanakan.


Situasi di Tanah Melayu, bagaimana pula keadaannya? Mengapakah majoriti orang Islam di Tanah Melayu tidak seperti orang Sudan, berusaha mengembalikan Khilafah? Adakah majoriti orang Islam di Tanah Melayu tidak mengenali, apa sebenarnya Khilafah? Atau mungkin mereka tidak mengenali kehidupan Islam yang harus diterapkan pada di setiap saat dan setiap waktu oleh penerapnya iaitu Khilafah?
Bagi yang tidak tahu, Khilafah adalah Negara Islam Global yang akan menggunakan kekuasaannya untuk menerapkan syariat Islam di setiap saat dan setiap waktu di seluruh pelusuk bumi.

Mungkin ada orang yang menganggap mustahil kemungkinan berdirinya Khilafah. Namun fakta dengan mata kasar, anda sudah lihat umat Islam sedang menuntut Khilafah.

Di belakang umat Islam yang sedang menuntut Khilafah ini ada Hizbut Tahrir. Hizbut Tahrir pun sama, iaitu gerakan global yang berusaha mendirikan Khilafah dari mula awal penubuhannya hingga kini tidak pernah berubah-ubah.

Muktamar Khilafah yang berlangsung di seluruh dunia merupakan ketakutan yang menimpa penguasa zalim setiap tahun. Buktinya mereka berusaha dengan seluruh kekuatan mereka, dan para penguasa dan pemimpin munafik yang menjadi bonekanya untuk mencegah dan menekan agar muktamar tersebut tidak terjadi, dan melarang media untuk meliput ketika muktamar tersebut tetap diadakan.
Namun pertanyaannya adalah jika mereka begitu gemetar ketakutan dengan kegiatan ini, maka bagaimana reaksi mereka ketika menerima khabar bahawa berdirinya Khilafah tidak lama lagi? Bersedialah kalian.....terutamanya Pemimpin-Pemimpin Kafir, Fasik,  Zalim dan Munafik!
[abuidris/arrayah.info]

Sumber gambar : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.312365512186995.69679.100002406451416&type=3

 Muktamar Khilafah di Belanda, Eropah - Usaha Menegakkan Sebuah Negara Islam Global

muktamar
 Belanda, 26 Jun 2012 - Umat ​​Islam di Eropah mempunyai harapan besar, terutama mereka yang berada di Belanda setelah Muktamar Khilafah, satu usaha untuk menegakkan sebuah Negara Islam Global telah berjaya dilaksanakan.

Pada hari Ahad, bertarikh 17 Jun 2012, di bandar Amsterdam. Hizbut Tahrir, Parti Politik Islam bersama minoriti orang Islam di Belanda telah berjaya melaksanakan Muktamar Khilafah sebagai satu usaha untuk menyedarkan umat tentang kewajipan menegakkan Khilafah.

Jumlah umat Islam di Belanda hanyalah 946,000 orang daripada 16,653,734(5.7%) juta orang penduduk berbanding dengan umat Islam di Tanah Melayu lebih besar iaitu 16,581,000 orang daripada 28,728,607(60.4%) juta orang penduduk.

Walaupun orang Islam di Belanda minoriti tapi usaha mereka tidak pernah kenal erti putus asa untuk mengembalikan semula kehidupan Islam secara keseluruhan dengan ditegakkan kembali Negara Islam Global iaitu Khilafah.

kamera
Situasi di Tanah Melayu, bagaimana pula keadaannya? Mengapakah majoriti orang Islam di Tanah Melayu tidak seperti orang Belanda, berusaha mengembalikan Khilafah? Adakah majoriti orang Islam di Tanah Melayu tidak mengenali, apa sebenarnya Khilafah? Atau mungkin mereka tidak mengenali kehidupan Islam yang harus diterapkan pada di setiap saat dan setiap waktu oleh penerapnya iaitu Khilafah?

Bagi yang tidak tahu, Khilafah adalah Negara Islam Global yang akan menggunakan kekuasaannya untuk menerapkan syariat Islam di setiap saat dan setiap waktu di seluruh pelusuk bumi.

Mungkin ada orang yang menganggap mustahil kemungkinan berdirinya Khilafah. Namun fakta dengan mata kasar, anda sudah lihat umat Islam sedang menuntut Khilafah.
Di belakang umat Islam yang sedang menuntut Khilafah ini ada Hizbut Tahrir. Hizbut Tahrir pun sama, iaitu gerakan global yang berusaha mendirikan Khilafah dari mula awal penubuhannya hingga kini tidak pernah berubah-ubah.
Sesungguhnya ketakutan terhadap Khilafah dan muktamar ini adalah ketakutan yang nyata. Hal ini ditegaskan oleh pernyataan para pemimpin politik, pemimpin munafik, dan ketua negara, seperti Cameron, Sarkozy, Putin dan lain-lainnya tentang ketakutan terhadap Khilafah dan kemungkinan hilangnya kawalan atas revolusi Arab, serta terjadinya bencana bagi mereka.
Sementara Muktamar Khilafah yang berlangsung di seluruh dunia merupakan ketakutan yang menimpa mereka setiap tahun. Buktinya mereka berusaha dengan seluruh kekuatan mereka, dan para penguasa dan pemimpin munafik yang menjadi bonekanya untuk mencegah dan menekan agar muktamar tersebut tidak terjadi, dan melarang media untuk meliput ketika muktamar tersebut tetap diadakan.

Namun pertanyaannya adalah jika Barat begitu gemetar ketakutan dengan kegiatan ini, maka bagaimana reaksi mereka ketika menerima khabar bahawa berdirinya Khilafah Islam sudah tidak lama lagi? Bersedialah kalian.....terutamanya Pemimpin-Pemimpin Zalim dan Munafik!
[abuidris/arrayah.info]
Sumber gambar : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.312a356345521245.69678.100002406451416&type=3
 Konferensi Khilafah Di Indonesia Sukses Di 24 Propinsi Dan Tersebar di 350 Kota Seluruh Indonesia " Allohu Akbar"
Download Mp3 Konfrensi Tokoh Umat di www.harmoko1924.blogspot.com Gratis:
http://www.4shared.com/file/mU_aMMet/1_KONFRENSI_TOKOH_UMAT_SENYN_2.html
http://www.4shared.com/file/agQIdbD6/2_KONFRENSI_TOKOH_UMAT_SENYN_2.html
http://www.4shared.com/file/bqx2P_XJ/3_KONFERENSI__TOKOH_UMAT_21612.html
http://www.4shared.com/file/QO7M4FqN/4_KONFERENSI_TOKOH_UMAT_21612_.html


Related Posts by Categories

Tidak ada komentar:

Posting Komentar